Activiteiten

Delft voor elkaar’ organiseert voor de jonge mantelzorger regelmatig bijeenkomsten. Ze kunnen zelf bepalen wat ze gaan doen. De ene keer is dat met z’n allen eten, gezellig kanoën of met zijn allen naar de bioscoop. Ook is er ruimte om te praten, over dingen waar ze mee worstelen. Bijvoorbeeld het feit dat ze zelf in de verdrukking komen of dat ze verdriet hebben over een zieke ouder. Kijk voor meer informatie over nieuwe activiteiten bij nieuws.

Activiteiten 2020

Online Escaperoom

Wegens de beperkingen in het voorjaar hebben we gekozen voor een online activiteit. Onze online Escaperoom was erg leuk om te doen en het was best spannend of we het zouden halen. Dank zij onze goede samenwerking hebben we het gehaald! Erg gaaf dat het uiteindelijk toch gelukt is om de conciërge bij het Hoogendoorn College op te sporen.

 


IDHG komt naar je toe in Corona tijd

in deze ‘Coronatijd’ hebben jullie het als jonge mantelzorgers vaak nog zwaarder. Je zit op elkaars lip en je kunt weinig het huis uit. Door de veranderde omstandigheden is er minder mogelijk en komt er vaak meer op jullie schouders. We zochten jullie op met een presentje en om even te babbelen of alles nog goed gaat, uiteraard met gepaste afstand. Het was leuk om te doen en het werd door jullie ook gewaardeerd.

 


Activiteiten 2019

De bronafbeelding bekijken

Eindejaarsactiviteit

Op maandag 23 december stohd er weer een nieuwe activiteit op de planning.

Dit keer gingen we gezellig met elkaar eten en naar de bioscoop.

De films waar jullie uit konden kiezen waren:

  1. Star wars: The rise of skywalker
  2. Huisvrouwen bestaan niet
  3. Can you keep a secret

Na een gezellig kerstdiner zijn we gezellig samen op de fiets richting de bioscoop gegaan.

Het was en leuke film en een gezellig diner. Op naar volgend jaar!

Groetjes Karel en Marit


Klimactiviteit bij Delfts Bleau

Delfts Bleau

Op maandag 4 november organiseren we weer een activiteit. We gaan dan gezellig klimmen bij Bouldercentrum Delfts Bleau aan de Schieweg in Delft. Ben jij een jonge mantelzorger en ga je graag mee? Meld je dan nu aan! Doe wat loszittende (sport) kleding aan en breng schone (binnen) gympen mee. Als je die niet hebt krijg je die van ons te leen. Er zijn geen kosten verbonden aan de activiteit en je mag een introducee meenemen.

MELD JE NU AAN VIA DEZE LINK

We starten om 16.00 uur en zijn uiterlijk 18.00 uur weer klaar. We verzamelen bij de Schiehal voor de deur. Het adres is Schieweg 15, 2627 AN Delft.


Week van de jonge mantelzorger | 3-9 juni 2019

Pizza & Bios IDHG DelftWORKSHOP VISAGIE

Visagie en ontspanning

De volgende meiden activiteit die wij organiseren is de workshop Visagie en ontspanning. Onder leiding van Gilz Beautician. Je krijgt ontspanningstechnieken en de basis van Visagie. Je kunt een introducee meenemen en  we hebben pizza na afloop.

 De workshop is in de eerste of de tweede week van juli.  Aanmelden kan vanaf nu via deze link:

https://www.ikdoehetgewoon.info/workshop-inschrijven/


Be Creative

De volgende activiteit die wij organiseren is de workshop Be Creative. Onder leiding van Ron Pieper ga je creatief aan de slag met hout, papier en stenen. Deze workshop vind plaats op woensdag 27 februari van 15.00 – 17.30 uur. De locatie waar de workshop gegeven wordt is jongerencentrum de Culture in de Buitenhof. Adres: Mozartlaan 670 in Delft. Aanmelden kan vanaf nu via deze link:

Aanmelden Workshop Be Creative 

De workshop is gratis voor jonge mantelzorgers en je mag een introducee meenemen.

Be Creative 27 februari

Ga voor meer info naar de Sway van ‘Workshop Be Creative’ 


Activiteiten 2018

Jongerenfestival

In het najaar van 2018 organiseerden we een festival zodat jongeren elkaar konden ontmoeten.  Het was een leuke dag met interessante workshops. Hierdoor hadden jongeren even een dag minder zorgen maken over hun mantelzorgtaken:

Op 10 november 2018 was het eerste jongerenfestival. Het was een hele toffe middag met leuke workshops. Het motto voor de dag was:
‘Be what you want to Be: Be a rapper, Be a dancer, Be beautiful, Be a DJ, Be creative.
Een dag dus geen mantelzorg(en) en alle aandacht vol op jezelf. Wat wil jij nou en waar wordt jij blij van.’ We wilden dat jonge mantelzorgers zich een dagje geen (of minder) zorgen hoefden te maken en dat heeft dus heel veel blije gezichten opgeleverd!

Klik hier voor meer info over het IDHG Jongerenfestival 2018


IDHG activiteit Delftse Hout

Delftse Hout

‘Deze zomer hebben we in juli een leuke buiten activiteit gedaan met de groep jonge mantelzorgers. Op een paar kekke waterfietsen zijn we de Delftse Hout door gevaren. En daarna zijn we gaan chillen met wat hapjes en een spel erbij. Kortom de perfecte ingrediënten voor een toffe zomermiddag.


Pizza date

IN het voorjaar van 2018 organiseerden we een pizza date! Een gezellige avond waarbij we onder het genot van een pizza met elkaar in gesprek gingen.

flyer pizzadate Jonge Mantelzorgers Delft 15 maart 2018