Ik doe het gewoon – Nieuws februari 2019

IDHG Nieuws Februari 2019

Wist je dat…

  • jonge mantelzorgers vaak niet genoeg tijd voor zichzelf hebben…
  • jonge mantelzorgers meer risico lopen op schooluitval…
  • Je als jonge mantelzorger mee kan doen aan de activiteiten van ‘ik doe het gewoon’
  • jonge mantelzorgers in Delft een waardering kunnen krijgen in de vorm van een bioscoopbon

Activiteitenagenda tot juni 2019

Datum

Wat?

Waar?

Dinsdag 12 februari 14.00 uur

Voorlichting over jonge mantelzorgers voor docenten op de zorgmarkt

Stanislas college Westplantsoen

Woensdag 27 februari 2019

15.00-17.30 uur

Workshop Be Creative voor jongeren

Aanmelden: www.ikdoehetgewoon.info

Wijkcentrum the Culture   Mozartlaan 670

6, 13, 20, 17 maart en 3 april

Brusjes groep (8-12 jaar)

Aanmelden via mail:trainingen@delftvoorelkaar.nl

Delft voor Elkaar van Bleyswijckstraat 91

Gepland ergens in mei

Workshop Visagie voor jongeren. Aanmelden kan t.z.t. via de IDHG website

Delft voor ElkaarVan Bleyswijckstraat 91

op een donderdag van 16.00  tot 17.00 uur (datum nog niet bekend)

Rots en water weerbaarheidstraining

Aanmelden via mail:trainingen@delftvoorelkaar.nl

Gymzaal  Colijnlaan 2

Brusjes groep

Deze meiden en jongens weten hoe het is om op te groeien met een broer of zus met een beperking. Zij kunnen elkaar gezellig ontmoeten en van elkaar leren op deze bijeenkomsten.

Workshop Visagie

De visagie workshop gaat over hoe je make-up het beste toe kunt passen. Leer de technieken van onze make-up artist Giliana Sint Jago

Rots en water weerbaarheidstraining

Rots en Water is een psycho-fysieke training in een gymzaal. Het doel van de training is het vergroten van de communicatieve- en sociale vaardigheden bij kinderen. Daarnaast is er aandacht voor het voorkomen en/of verminderen van sociale problemen, zoals pesten, conflicten, uitsluiting, meeloopgedrag en ander grensoverschrijdend gedrag.

Be Creative 27 februari

Workshop Be Creative
Tijdens de workshop Be Creative ga je creatief aan de slag met hout, papier en stenen. De workshop wordt gegeven door Ron Pieper en vindt plaats op woensdag 27 februari van 15.00 – 17.30 uur. Deelname is gratis. De locatie is wijkcentrum the Culture aan de Mozartlaan 670 in Delft. Aanmelden kan via de volgende link:  http://www.ikdoehetgewoon.info/activiteiten

Terugblik IDHG jongerenfestival november 2018

Op 10 november 2018 was eerste jongerenfestival met speciale aandacht voor jonge mantelzorgers. Een hele toffe middag met leuke workshops. Het motto voor de dag was Be what you want to Be met de volgende workshops: Be a rapper, Be a dancer, Be beautiful, Be a DJ. Een dagje zonder zorg(en) en alle aandacht vol op jezelf. Wat wil jij nou en waar wordt jij blij van. Dat heeft dus heel veel blije gezichten opgeleverd! Meer informatie over het festival is te lezen op onze website http://www.ikdoehetgewoon.info

We stellen voor:
Scool’s Cool

Cara woont samen met haar moeder, die ernstig ziek is. Haar ouders zijn gescheiden. Vaak doet ze boodschappen of huishoudelijke klusjes. En ze houdt haar moeder gezelschap. Op school is het moeilijk door de situatie thuis. Het kost haar moeite de aandacht bij de les te houden en haar huiswerk te plannen.

Cara School's Cool Delft

Via haar school is er contact opgenomen met School’s cool Delft. Elke week komt er 1,5 uur een mentor bij Cara thuis om te helpen met alle zaken rondom school. Ook ondernemen ze soms een leuke activiteit.

Thuismentoren van School’s Cool zijn vrijwilligers die leerlingen in het voortgezet onderwijs, als dat nodig is, thuis ondersteunen. Zo kunnen ze helpen met de overstap naar de middelbare school. Of ze begeleiden leerlingen van wie de schoolresultaten in gevaar komen doordat er weinig of geen ondersteuning door ouders kan worden gegeven, zoals in het geval van Cara.
Cara gaat weer vooruit op school!
“Jij vraagt echt hoe het met me gaat”

Herken je dit verhaal en wil je meer weten? Je ouders of jij kunnen contact opnemen met de klassenmentor, leerlingbegeleider of direct met School’s cool (marijke@schoolscooldelft.nl).

Team IDHG 2019
Wij zijn Karel, Ludie en stagiaire Giliana. Wij geven voorlichting over jongeren met zorgtaken. Dat doen wij op scholen en bij allerlei organisaties in Delft. Ook organiseren wij activiteiten en coachen wij jongeren. Heb je vragen, wil je iets kwijt of wil je dat wij op jouw school langs komen? Neem gerust contact met ons op.

Ik doe het gewoon is een project van Delft voor Elkaar, Van Bleyswijckstraat 91 in Delft
• mail@ikdoehetgewoon.info
• 06- 49684020 | Bel & WhatsApp
• Facebook en Twitter: @ikdoehetgewoon

Logo IDHG Delft