Eerste nieuwsbrief

Hoi! Dit is de eerste nieuwsbrief van “Ik doe het gewoon!” voor jonge mantelzorgers in Delft;

 

Pizzabijeenkomst

Vanavond hebben wij een pizzabijeenkomst bij hotel de Plataan in de binnenstad met een groepje jonge mantelzorgers. Naast het pizza eten gaan we in gesprek over wat de behoeften zijn van jonge mantelzorgers. Wij hebben er zin in!

 

Website

Sinds oktober is onze website in de lucht. Heb jij al een kijkje genomen? Check it out! www.ikdoehetgewoon.info

 

Film Wonder

Wij zijn gisteren naar de film Wonder geweest. Een prachtig verhaal over een jongen genaamd Auggie die alleen maar geaccepteerd wil worden zoals hij is. En zijn zus die jonge mantelzorger is. Een aanrader voor de kerstvakantie!

 

Ontmoetingsgroepje

Dit jaar zijn we gestart met een ontmoetingsgroepje. Naar aanleiding van een brusjesgroep wilden de jongeren regelmatig bij elkaar komen. Eens per 6 weken zien zij elkaar en bespreken diverse thema’s. Er worden natuurlijk ook ervaringen en tips met elkaar uitgewisseld.

 

Voor 2018

In 2018 willen wij vooral verder gaan met activiteiten organiseren voor jonge mantelzorgers. Ook geven wij voorlichting over jonge mantelzorgers op een aantal basisscholen en op het voorgezet onderwijs. Ook gaan we in gesprek met verschillende organisaties in de stad over jonge mantelzorgers en kijken hoe we samen kunnen werken.

Daarnaast zijn wij er voor jonge mantelzorgers die vragen hebben over zichzelf of over de thuissituatie. Wij kijken dan hoe we kunnen meedenken en helpen de vragen beantwoorden.

Heb je zelf ideeën wat wij kunnen doen met/voor jonge mantelzorgers of bepaalde wensen, deel het met ons!  Daar zijn we voor.

Hele fijne feestdagen en we zien jullie graag in 2018!

Groetjes Desiree, Ludie, Karel en Moniek (v.l.n.r. op de foto)